Es presenta el document “Cultura popular i àmbit educatiu: La cultura popular en la formació dels educadors i educadores”

El passat gener es va dur a terme el Fòrum d’Educació i Cultura Popular, emmarcat en la 2a mostra de Som Cultura Popular. Aquesta edició es centrava en l’educació i la cultura popular. En l’esdeveniment es va presentar l’informe La cultura popular en la formació dels educadors i educadoreselaborat per Mercè Gisbert i Jordi Quintana.

El document fa un recull històric de les aportacions de la cultura popular a la formació de mestres i analitza la presència de la cultura popular als plans d’estudis i plans docents actuals de les assignatures obligatòries i optatives dels graus de Mestre d’Educació Infantil, Mestre d’Educació Primària i de l’itinerari simultani, Doble titulació, de les universitats catalanes.

Una de les conclusions és que, llevat de l’assignatura optativa «Festes i Cultura Popular a l’Escola» de la Universitat de Vic-UCC, no es troba cap altra assignatura específica de l’àmbit de la cultura popular i educació en les universitats catalanes. L’informe indica que es reconeix la importància d’una educació cultural, des d’una perspectiva educativa, però aquesta no queda manifestada en els programes analitzats.

El document es tanca amb un llistat de propostes per reflexionar i debatre sobre la importància i la presència de la cultura popular en la formació de mestres.