Fòrum d’Educació i Cultura Popular

Ahir es va fer públic la constitució del “Fòrum d’Educació i Cultura Popular. Recreació dels valors de la cultura popular al sistema educatiu en xarxa amb la societat”. Aquest fòrum vol reconèixer el paper de la cultura popular en l’àmbit educatiu i difondre les experiències, bones pràctiques, recerques, projectes, formacions, etc. que es duen a terme en tots els nivells educatius dels territoris de parla catalana. A més, com figura a la web, pretén ser un espai de debat, d’aprenentatge i d’intercanvi per a centrar criteris i revisar el discurs teòric sobre la cultura popular en l’educació. També es tindrà en compte i es treballaran aspectes d’interculturalitat, interreligiositat i gènere.scp16_0218

El fòrum s’iniciarà, aquest any, amb les primeres ponències a partir d’aportacions del comitè científic i experts. I en les segones jornades de Som Cultura Popular, que es faran a Barcelona durant el mes de gener de 2018, s’obrirà un procés participatiu per a enriquir i completar les conclusions de treball i elaborar els documents definitius.

El comitè impulsor del fòrum és format per l’Ajuntament de Barcelona (ICUB), el Departament de Cultura (Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals), el Departament d’Ensenyament, el Consorci d’Educació de Barcelona, la Direcció General d’Afers Religiosos, l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, la Federació de Renovació de Moviment Pedagògics, la FAPAC, la Direcció General de Joventut, l’Institut Català de les Dones, el Consell de l’Associacionisme Cultural, el Programa de Millora i Innovació de la Formació de Mestres (MIF), la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la Direcció de Serveis de Drets de Ciutadania i Immigració de l’Ajuntament de Barcelona.